Αναγνώστες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

KΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ … ΣΤΟ SWINGING!


Oι swingers έρχονται να καλύψουν το κενό από τη σταδιακή αποχώρηση των γυμνών παραθεριστών στην Κροατία. Τα κέντρα παραθερισμού γυμνισμού κλείνουν το ένα μετά το άλλο ελλείψει πελατών.

Το Rovinj, μεσαιωνική πόλη στο νοτιοδυτικό άκρο της Ιστρίας, κοσμοπολιτικη – θυμίζει μικρογραφία Λουτρακίου - με εκπληκτικές παρουσίες, στενά δρομακια και τοπικές σπεσιαλιτέ, δέχθηκε εισβολή swingers, ιδίως μετά την έναρξη λειτουργίας του «Anaconda» Νight Club τον Μάιο 2008. Ζευγάρια από την Κεντρική Ευρώπη επέλεγαν την πόλη για τη διασκέδασή τους, αφού βρίσκεται σε κομβικό σημείο, με απευθείας σύνδεση με Βενετία.


Η πόλη δεν ήταν έτοιμη να υποδεχθεί αυτή την κατηγορία τουριστών. Δεν είχε προηγηθεί επαρκής ενημέρωση, οι αρμόδιοι βασίστηκαν μόνο στις υποδομές Αντί, λοιπόν, οι τοπικοί άρχοντες να ασχοληθούν με το πρόβλημα, απέφυγαν να πάρουν θέση και ουσιαστικά με τη στάση τους διόγκωσαν το φαινόμενο.


Η πόλη βασίζεται στον θρησκευτικό τουρισμό με την πολιούχο Αγία Ευθυμία να προσελκύει χιλιάδες Καθολικούς στην ομώνυμη εκκλησία στην κορυφή του μικρού νησιού. Διάσημη από την εποχή του γυναικοκατακτητή Τζιάκομο Καζανόβα, γνώρισε μεγάλη ακμή σε όλους του αιώνες και αναπτύχθηκε τουριστικά με την εμφάνιση των γυμνιστών το 1959 στο «Κόκκινο Νησι».

Είχαμε την ευκαιρία να πηγαίνουμε σχεδόν μια δεκαετια οι δυο μας για ολιγοήμερες διακοπές από το 1995 μέχρι και το 2004. Για πρώτη φορά πήγα με την ελληνική αποστολή το 1988, όταν ήμουν υποψήφιος αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών. Μαγεύτηκα από το φυσικό τοπίο και επέστρεψα με την Κασσάνδρα, ζευγάρι πλεον, και την τετράχρονη κόρη της.

Η άρνηση της σεξουαλικότητας του ατόμου, οι πολλές απαγορεύσεις, η αποστροφή προς τους αποτριχωμένους, μας έκανε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας και να αποσυρθούμε διακριτικά από το προσκήνιο.

Με την εισδοχή της Κροατίας στην ΕΕ το 2013 τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους τουρίστες, αν και πλήρωναν τις υπηρεσίες σε ευρώ από το 2002.


Τώρα γιατί τον Μάιο 2013 ανακινήθηκε το θέμα των swingers από μια ετερόκλητη περιστασιακή συμμαχία ξενοδόχων, θρησκόληπτων και οργανωμένων συμφερόντων που ενοχλήθηκαν από τη δημοσιότητα στον εντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για την «ακτή της ακολασίας και των οργίων», το «Ακρωτήρι Σταυρός» και την ταύτιση της πόλης τους με τον σεξουαλικό τουρισμό, παραμένει ζήτημα προς διερεύνηση, παραμονή βουλευτικών εκλογών, με επικεφαλής τον συντηρητικό δήμαρχο της πόλης

Οι swingers εκδιώχθηκαν, τα πλοία σταμάτησαν να προσεγγίζουν το λιμάνι, οι παραβάτες απειλούνταν με ποινή φυλάκισης. Κανονικός διωγμός. Οι δημότες δε ρωτήθηκαν. Αποτέλεσμα αυτών των άστοχων ενεργειών ήταν να υποστεί πλήγμα ο τουρισμός σε μια πόλη που ζει αποκλειστικά από τους ξένους. Σίγουρα έγιναν λάθη και από την πλευρά των swingers.

To 2015, όταν διαπίστωσαν την αδιέξοδη πολιτική τους, χαλάρωσαν τα μέτρα, ώστε τα ζευγάρια να επιστρέψουν στην αγαπημένη τους ακτή.

Να μην επιτρέψουμε να συμβεί η ίδια κατάσταση και στην Ελλάδα τώρα που μπήκε δυναμικά στον χώρο με μονάδες ενήλικων στην Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Σκίαθο και τη Ρόδο. Εσπευσμένα τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα, με νομιμοποίηση χώρων ψυχαγωγίας ενήλικων. Όχι ημίμετρα και μετάθεση ευθυνών στους επόμενους.

Δικαιούνται και οι swingers, ως φορολογούμενοι πολίτες, να έχουν τους χώρους τους σε μια κατά τάλλα ευνομούμενη πολιτεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου