Αναγνώστες

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

H ΔΙΑΧΡΟΝIΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ SWINGER!


Aπό την εξάπλωση του κοινωνικού φαινομένου της ανταλλαγής συζύγων στα προάστια μεγάλων πόλεων της Αμερικής (Άγιος Φραγκίσκος, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Σικάγο κ.ά.) στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 50, πολλοί μελετητές επιχείρησαν να αναλύσουν τους λόγους που ωθούν τα ζευγάρια σε τέτοιες αναζητήσεις. Φυσικό επακόλουθο ήταν η δημοσίευση δεκάδων επιστημονικών και όχι μόνο μελετών για την απήχηση της ανταλλαγής συζύγων στην αμερικανική κοινωνία. Αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για ευνόητους λόγους δεν μπορούσαν να εξαχθούν. Στα μέσα της δεκαετίας του 60 ο αριθμός των τακτικών και ευκαιριακών οπαδών ανερχόταν στο 5% των έγγαμων ζευγαριών, σε απόλυτους αριθμούς περίπου 2.500.000.
Ο μέσος Αμερικανός swinger ζούσε με το φόβο μήπως τον εγκαταλείψει η σύζυγος. Η δημοφιλία της μεταξύ των άλλων ανδρών δημιουργούσε ανασφάλεια. Πρόσεχε μήπως υπάρξει συναισθηματική εμπλοκή της με τρίτο κατά της διάρκεια του παιχνιδιού. Τόνιζε συνέχεια «πήδα τη γυναίκα μου, αλλά μην πεις ότι τη θέλεις για κάτι περισσότερο»! Το ίδιο μπορούσε σε μικρότερο βαθμό να επικαλεσθεί η σύζυγος για εκείνο! Όταν η κατάσταση περιπλεκόταν, το ζευγάρι αποχωρούσε διακριτικά από το χώρο. Καμιά γυναίκα δεν ήθελε να χαλάσει το γάμο της για ένα πήδημα, εκτός αν μεσολαβούσαν άλλοι λόγοι.
Εξήντα χρόνια μετά τίποτε δεν έχει αλλάξει. Η ζήλια, η κτητικότητα και η απόδοση του/της συντρόφου παραμένουν στην πρώτη γραμμή τοο ενδιαφέροντος. Ακούς τις ίδιες νουθεσίες από τους υποτιθέμενα απελευθερωμένους συντρόφους. Θέλουν να τις βλέπουν στον ίδιο χώρο και να ελέγχουν κάθε κίνησή τους. Ένα αθώο φιλί μπορεί να προκαλέσει σύρραξη! Άσε που ορισμένοι αθεράπευτα κτητικοί μπορεί να διακόψουν το παιχνίδι, γιατί ενοχλήθηκαν με την επιλογή τους να συνευρεθούν με συγκεκριμένα άτομα!
Το swinging ή mate-swapping δεν είναι αποτελεσματικό για όλα τα ζευγάρια. Εμπεριέχει κινδύνους για τα ζευγάρια που το βλέπουν ευκαιριακά. «Πηδιούνται οι γείτονες μεταξύ τους, να το κάνουμε και εμείς!»
Πικρή εμπειρία αποκόμισα από την πρόσφατη κρίση στον «Κύκλο Ελλήνων Ηδονιστών» που μέλη πίεσαν κυρίες για συμμετοχή σε παιχνίδι χωρίς τη συγκατάθεσή τους ή δημιούργησαν εικονικά προφίλ ζευγαριών. Αποτέλεσμα τα ζευγάρια να εξαφανισθούν, όταν διαπίστωσαν ότι «πέφτουλες» και «πηδήκουλες» περιφέρονταν, χρησιμοποιώντας το όνομά μου! Ευτυχώς η κίνησή τους έγινε αντιληπτή εγκαίρως και η βλάβη κάπως μετριάστηκε.
Πού πήγε ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του άλλου; Τι είναι οι κυρίες; Σκεύη ηδονής για τους μοναχικούς λύκους που επενδύουν στις υπερφυσικές ικανότητές τους; Το swinging είναι μυσταγωγία, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, όχι διαγωνισμός επίδειξης και αντοχής.
Το τρίπτυχο του καλού swinger είναι «ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου