Αναγνώστες

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

QUO VADIS HEDONISMUS? - ΜΕΡΟΣ Β': H ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ


Με εξαίρεση το ενδιαφέρον πόνημα του συγγραφέα Τάκη Παπά «MultiSex.gr: Zευγάρια και σεξ στην Αθήνα του 21ου αιώνα - Μύθοι και πραγματικότητα» (2004), η ελληνική βιβλιογραφία  (2007 - 2015) περιορίζεται κυρίως σε άρθρα και μαρτυρίες ζευγαριών σε  ιστότοπους και ιστολόγια, πλην όμως οι περισσότεροι συντάκτες τους αναλίσκονται στις πικάντικες λεπτομέρειες και περιγραφές των επισκέψεών τους σε κέντρα συνεύρεσης ενήλικων. Πληθώρα συνεργασιών  είναι κυριολεκτικά γραμμένες «στο πόδι», προκειμένου να καλύψουν το θέμα «swinging» για τα έντυπά τους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τον γυμνισμό. Πηχυαίοι τίτλοι με την προσθήκη πομπωδών λέξεων παραπέμπουν σε ρωμαϊκά όργια και προκαλούν το εύλογο ενδιαφέρον των αναγνωστών.


Το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού την τριετία 2013-2015 για την ανταλλαγή συντρόφων υπήρξε η αφορμή για προβολή, με τους γνωστούς περιορισμούς των πρωινών και απογευματινών εκπομπών ποικίλης θεματολογίας, του swinging.

Η αρχή έγινε με τον τηλεοπτικό σταθμό «star»  με τίτλο «Mια νέα μόδα έχει έρθει στην Ελλάδα, το Swinging...»  την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010. Είχε προηγηθεί  η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της στον «ΑΝΤ1» το 2007 ή 2008 με τίτλο
«Απιστία κοινή συναίνεση»  με την «ανάκριση» των ιδιοκτητών του μοναδικού τότε  swing club στην Αθήνα, Μάριου Χρυσού και της συζύγου του Μαρίνας, με σαφή σκωπτική διάθεση, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στην κατ' ιδία συνάντηση με τον Άγγελο Μιμηκόπουλο στην Εκάλη τον Οκτώβριο 2013.


Στις 3 Οκτωβρίου 2014, η δημοσιογράφος του «ΑΝΤ1», Κελλυ Χεινοπώρου, ανέβηκε στην Εκάλη για συλλογή στοιχείων για το θέμα που ετοίμαζε με τίτλο «Μπαίνει στο μάτι η γυμνή διαμαρτυρία». Ακολούθησε φωτογράφιση της «Βιβλιοθήκης Γυμνισμού».  Παραχώρησα σύντομη συνέντευξη  για το θέμα της που ενσωματώθηκε στο παραπάνω θέμα και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, στις 20.24. Κατά τη συνάντηση έγινε η πρώτη κρούση για την παρουσίαση της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» στην εκπομπή «Σε πρώτο πλάνο» της Κατερίνας Αντωνοπούλου.

Στις 20 Ιανουαρίου 2015 τριμελές συνεργείο του σταθμού – η Κατερίνα Αντωνοπούλου και δύο τεχνικοί με πλήρη εξοπλισμό- ανέβηκαν στην Εκάλη για τη μαγνητοσκόπηση του θέματος «ελευθερία στη σεξουαλική έκφραση». Αναφέρθηκα σε όλες τις εναλλακτικές μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων και την ομαδική συνουσία και λιγότερο στον σαδομαζοχισμό και στην πολυσυντροφικότητα. Για δύο και πλέον ώρες με υποβλητικό φωτισμό που θύμιζε περιβάλλον swing club, «ανακρίθηκα» από την Κατερίνα Αντωνοπούλου, απαντώντας στις εύστοχες ερωτήσεις της. Στη συνέχεια οι τεχνικοί φωτογράφησαν επιλεγμένους εντύπων από τη συλλογή. Ήμουν ο δεύτερος στη σειρά συνεντευξιαζόμενος μετά το ζευγάρι swingers που μίλησε με κάλυψη προσώπου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα τότε, η προβολή του θέματος, λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, μετατέθηκε τέλος Φεβρουαρίου και αργότερα τέλος Μα
ου. Νέα ενημέρωση από τότε δεν υπάρχει. Αν δεν προβληθεί κατά την τηλεοπτική περίοδο 2015-2016, εκφράζονται ανησυχίες για προληπτική λογοκρισία εκ μέρους της διεύθυνσης του σταθμού, ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις συντηρητικών κύκλων.


Στον νέο αναβαθμισμένο ιστότοπο ερωτικών γνωριμιών «Έλληνες Ηδονιστές» <http://libertinism.gr>, η λειτουργία του οποίου άρχισε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, τα πιστοποιημένα μέλη (ζευγάρια)  έχουν πρόσβαση, μεταξύ άλλων, σε επιλεγμένα δημοσιεύματα της κρίσιμης δεκαετίας 2005-2015.

Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 υποδέχθηκα στην Εκάλη τη Μαρίνα Πετρίδου, συντάκτρια του εβδομαδιαίου περιοδικού «LiFO»  και τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου τον Παύλο Τουμπέκη του «VICE».

Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου ο τηλεοπτικός σταθμός
«ΣΚΑΪ» έστειλε τη δημοσιογράφο Έλενα Κούση με δύο τεχνικούς για σύντομη παρουσίαση του θέματος «swinging» στο δεύτερο μέρος της εναρκτήριας  εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ» την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου (23.15).

Επίσης δέχθηκα δύο κρούσεις για συμμετοχή στην νυκτερινή εκπομπή της Αννίτας Πάνια
«Parole» (23.15) στον  τηλεοπτικό σταθμό «Ε ΤV».



ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 2015
Συναντήσαμε τον Άνδρα που Διοργανώνει Ομαδικά Ερωτικά Παιχνίδια στην Εκάλη (Πηνελόπη Μαραγκίδου, VICE, 24 Φεβρουαρίου 2015)

Οι γυμνιστές, οι ηδονιστές και οι διακοπές χωρίς ρούχα (Γιώργος Λαμπίρης, newsbeast, 2/08/2015)

Tι Γυρεύει μια 50χρονη Ουγγαρέζα Swinger στην Εκάλη; (Παναγιώτης Τουμπέκης, VICE, 30 Σεπτεμβρίου 2015)


Η ελληνική βιβλιοθήκη γυμνισμού, ηδονισμού και η ανταλλαγή συντρόφων (Γιώργος Λαμπίρης, newsbeast, 25/10/2015)

Ο ιδρυτής της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» στην Εκάλη, εκ βαθέων (Μαρίνα Πετρίδου, LiFO, 19.11.2015)

H Ιστορία καΙ τα Προβλήματα του «Ελληνικού» Swinging (Παύλος Τουμπέκης, VICE, 1 Δεκεμβρίου 2015)
 

[Τροποποιήθηκε 29.05.2016/16.15]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου