Αναγνώστες

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ!


Καθημερινά μελετώ την εξέλιξη του swinging από τα περίφημα «key parties» των αρχών του '50 μέχρι τα μέσα του '80, όταν επικράτησε η εμπορική πλευρά του. Ειλικρινά θλίβομαι  με την παρακμή – γιατί παρακμή τελικά είναι- της εναλλακτικής αυτής μορφής σεξουαλικής συμπεριφοράς που ασπάζονται εκατομμύρια ζευγάρια σε όλον τον κόσμο.

Εκείνο που απουσιάζει σήμερα είναι ο τρόπος προσέγγισης. Ακούμε τη λέξη «swingers» και θεωρούμε δεδομένη την αποδοχή μας από τους άλλους. Δεν προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Στο χώρο επικράτησαν  οι σκληροπυρηνικοί και εγωιστικοί παίκτες που αντιμετωπίζουν το ερωτικό παιχνίδι απλά σαν εκτόνωση στιγμιαίας ορμής και μετά καυχώνται με πόσους πήγαν ή σπιλώνουν υπολήψεις. Πού πήγαν οι ψυχαγωγικοί και διαπροσωπικοί παίκτες, αυτοί που στήριξαν την ανταλλαγή συντρόφων σε δύσκολους καιρούς; Αυτοί που προώθησαν τον ομαδικό γάμο, ο οποίος αποτελεί την κορωνίδα του swinging. Αυτοί που δίνουν αξία στον άνθρωπο και απολαμβάνουν το παιχνίδι χωρίς το άγχος της επιβεβαίωσης για τους άνδρες και την καταγραφή των οργασμών για τις γυναίκες.

Οι swingers είναι εκλεκτά μέλη της κοινωνίας με αξιοσημείωτη προσφορά, σωστοί οικογενειάρχες, που όμως ακολουθούν την τάση της «νέας μονογαμίας», μοιραζονται την επιλογή τους με το/τη σύντροφό τους και έχουν αποβάλει ή περιορίσει την κτητικότητα. Ο άγραφος νόμος του ερωτικού παιχνιδιού ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια από τους παίκτες.


ΤΟ SWINGING είναι ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ του παίκτη. Μπορούμε, λοιπόν, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να βοηθήσουμε στην προσέλκυση νέων οπαδών ή θα μείνουμε περιχαρακωμένοι στο μικρόκοσμό μας;

Καλό βράδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου