Αναγνώστες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

QUO VADIS HEDONISMUS? - ΜΕΡΟΣ Δ΄



«Νεαρός κοινωνιολόγος και η σύζυγος επιθυμούν να μάθουν για την ανταλλαγή συντρόφων. Τηλ. 282___».

«Ζευγάρι, ελκυστικό,, 26 και 25, που δεν έχουν ακόμη ανταλλάξει συντροφουε, θέλουν να συναντήσουν ζευγάρι swingers. T.Θ. ____».

Ο Αμερικανός μελετητής Charles A. Varni, λέκτορας κοινωνιολογίας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Chico, δημοσίευσε τ0 1972 στο επιστημονικό περιοδικό «Pacific Sociological Review» την ενδιαφέρουσα εργασία του με τίτλο «An Exploratory Study of Spouse Swapping». Μαζί με τη σύζυγό του, Jane L. Varni, συναντήθηκαν στα σπίτια 16 ζευγαριών swingers στη μητροπολιτική περιοχή του San Diego. Να σημειωθεί ότι το ζεύγος Varni δήλωσε σε όλα τα ζευγάρια ότι βρισκόταν στο στάδιο ενημέρωσης (μαθητευόμενοι).


Η εργασία περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: μέθοδοι έρευνας, ευρήματα, δημιουργία του swinger, μορφές swinging, τρόποι συνάντησης και παράγοντες επιλογής, αποτελέσματα του swinging, τύποι swingers και συμπεράσματα.


Πολλά από τα ευρήματα της εργασίας είναι αξιοποιήσιμα και σήμερα, ιδίως όσα αναφέρονται στις μορφές ανταλλαγής συζύγων, τους τρόπους συνάντησης και τους πέντε συνολικά τύπους swingers μπορούν να εφαρμοσθούν και στην Ελλάδα με μικρές διαφοροποιήσεις.


Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει ανάλογες έρευνες από εταιρείες δημοσκόπησης, οπότε το τοπίο παραμένει θολό όσο αφορά τον πραγματικό αριθμό συνειδητοποιημένων και ευκαιριακών swingers. Πολλοί ιστότοποι αναφέρουν χιλιάδες πιστοποιημένα και μη μέλη, αλλά διατηρούμε επιφυλάξεις για τους αριθμούς που οι ίδιοι βλέοπουν το φως της δημοσιότητας. Ποιες ηλικιακές ομάδες δραστηριοποιούνται στο χώρο, από ποια γεωγραφικά διαμερίσματα, είναι το ζητούμενο. Μην ξεχνάμε ότι πολλά ζευγάρια προτιμούν την κατ’ οίκο συνάντηση με άλλα ζευγάρια, το τριαδικό σχήμα, πολύ δημοφιλές στην εποχή μας, και το ομαδικό σεξ (μια γυναίκα με τρεις άνδρες). Σε διαδικτυακή έρευνα γνωστής εταιρείας προφυλακτικών το 2005 για το τριαδικό σχήμα, η Ελλάδα κατέλαβε το μέσο του πίνακα με 17%, ενώ η Αυστραλία την πρώτη με 28%.


Μήπως έφθασε η ώρα να κάνουμε τη δική μας μικρή έρευνα για τις προτιμήσεις των μελών της κοινότητας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΔΟΝΙΣΤΕΣ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου