Αναγνώστες

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ, 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017




Swinging = ανεκτίμητη αξία του δυτικού πολιτισμού αλλά για λίγους εκλεκτούς οπαδούς που κατανοούν την ευεργετική επίδραση της ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων.

Το swinging, με διαφορετικές ονομασίες και παραλλαγές, εμφανίστηκε στην ανώτερη κοινωνική τάξη της Αγγλίας και της Γαλλίας τον 18ο αιώνα και διαδόθηκε σε θρησκευτικές, κατά βάση, κοινότητες της Αμερικής τον 19ο αιώνα, ιδίως στην «Oneida Community» στην πολιτεία της Νέα Υόρκης μεταξύ 1848 και 1879 επικράτησε ο πολύπλοκος γάμος, μετά την κατάργηση του οποίου τα ζευγάρια συνέχισαν την κοινή ζωή τους με τον τελευταίο ερωτικό σύντροφο, συνάπτοντας παραδοσιακό γάμο.  Οι «Τελειοθήρες», όπως αυτοπροσδιορίζονταν, πίστευαν ότι ο Ιησούς είχε επιστρέψει στη Γη το 70 μ.Χ.
Οι γυναίκες στην αυτάρκη κοινότητα με 306 μέλη και μικρότερα παραρτήματα σε όμορες πολιτείες, είχαν προνόμια άγνωστα για την εποχή στην υπόλοιπη χώρα. Οι σαραντάρες αναλάμβαναν τη μύηση στο σεξ των νεαρών ανδρών και αντιστρόφως οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνδρες τη μύηση των νεαρών γυναικών. Το συναινετικό σεξ κυριαρχούσε και, αν μια γυναίκα έφερνε στη ζωή παιδί άγνωστου πατέρα, αυτό έπαιρνε το όνομα της μητέρα του.

Οι Γάλλοι
echangistes που επίσης είναι γνωστοί ως libertins και το swinging ως libertinage, έλκουν την καταγωγή τους από τη Γαλλική Επανάσταση του 1789.

Το
swinging, όπως το γνωρίζουμε με τη σημερινή μορφή του, είναι ανεκτίμητη αξία του δυτικού πολιτισμού, γιατί μόνο σε αυτόν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει, σε ελεύθερες κοινωνίες απαλλαγμένες από τη θρησκοληψία και τις παραδοξολογίες.

Όταν στις 3/9/1938 ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική (Paul & Terri Lyday, Βόρεια Καρολίνα) για το οποίο ελάχιστες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας κυκλοφόρησε την περίφημη «The Lyday List», τον πρώτο δωρεάν πολυγραφημένο κατάλογο Αμερικανών πολιτών που ενδιαφέρονταν για συναντήσεις σεξουαλικού προσανατολισμού, σε μια κοινωνία που μαστιζόταν από τον σκοταδισμό, την άγνοια και την παραδοξολογίά, έγραφαν ιστορία. Η λίστα αυτή κυκλοφορούσε τουλάχιστο μέχρι το 1975! Αυτοί ήταν Swingers και άφησαν ανεξίτηλό το στίγμα τους στον χώρο.

Σχόλια χρηστών απαξιωτικά για το καλύτερο ερωτικό παιχνίδι όπως «το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας» και «η πτώση του δυτικού πολιτισμού» - ο τίτλος παραπέμπει στο δίτομο έργο του Γερμανού ιστορικού και φιλοσοφου Oswald Spengler «η Παρακμή της Δύσης» -  είναι ενδεικτικά της στοχευμένης παραπληροφόρησης των ΜΜΕ.  Αν δεν υπήρχε ο δυτικός πολιτισμός, το swinging δεν θα ευδοκιμούσε, γιατί αυτή η μορφή σεξουαλικού πλουραλισμού απευθύνεται σε ώριμα σεξουαλικά άτομα που εχουν ανατραφεί με τις αξίες του.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου