Αναγνώστες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ» ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ



Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού»  ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2009 ως ειδικό τμήμα της «Βιβλιοθήκης Γυμνισμού» και από 1 Νοεμβρίου 2012 απέκτησε το σημερινό όνομά της, λειτουργεί καθημερινά 6-9μμ, εκτός αργιών, στον πρώτο όροφο της οικίας του angmimik.  Εμπλουτίζεται με νέους και παλαιούς τίτλους 1955-2013, με θέματα την ανταλλαγή συντρόφων, τη λογοκρισία, την πορνογραφία και τη σεξουαλική επανάσταση.


Αυτή τη στιγμή αριθμεί 150 αγγλόφωνους τίτλους σημαντικών συγγραφέων του χώρου, που προέρχονται κυρίως από αποχαρακτηρισμό βιβλίων δημοσίων και ιδιωτικών συλλογών. Χρησιμοποιημένα αλλά σε καλή κατάσταση, αρκετά φέρουν και το περικάλυμμά τους.



Παράλληλα, εμπλουτίζεται με δυσεύρευτο φωτογραφικό υλικό και περιοδικά ανταλλαγής συντρόφων των αρχών της δεκαετίας του 70. Η αγορά των τελευταίων είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν παραληφθεί 30 βιβλία, περιοδικά και φωτογραφίες 20x25cm.


Ο πρώτος κατάλογος των περιεχομένων της (βιβλία, περιοδικά, ταινίες και φωτογραφίες), σε μορφή PDF, θα είναι διαθέσιμος στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Μια εκτύπωση θα υπάρχει επίσης για εύκολη αναζήτηση των θεμάτων στο γραφείο επισκεπτών.

Ο  angmimik στοχεύει στη  δημιουργία μιας ευέλικτης και ενημερωμένης βιβλιοθήκης, κατά πάσα πιθανότητα  της μοναδικής συλλογής στην ελληνική επικράτεια, που θα βοηθήσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και μελετητές στις διδακτορικές διατριβές και θέσεις τους έναντι συμβολικού ποσού.

Ο ιδρυτής και διευθυντής της, angmimik, μελετάει διεξοδικά την εξέλιξη του αμερικανικού swinging στις  δεκαετίες 60 και 70.  Έχει ήδη συντάξει αναλυτική,  αλφαβητική κατά συγγραφέα, αγγλόφωνη βιβλιογραφία που καλύπτει την περίοδο 1965-2013, ενώ προσπαθεί να εντοπίσει συγκεκριμένα βιβλία στους τρεις βασικούς προμηθευτές AbeBooks (βιβλία), Alta Glamour, Inc., (βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες και ταινίες) και Better World Books (βιβλία) στις Ηνωμένες Πολιτείες.




Κάθε εισαγωγή ανακοινώνεται τόσο στο ιστολόγιο της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» στη διεύθυνση http://speciallibrary-angmimik.blogspot.gr όσο και στον ιστότοπο «Ερωτικός Ηδονισμός» http://www.koinotites.gr/goswinging, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί σε δική του μόνιμη διεύθυνση μέσα στο Μάιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα περιοδικά ανταλλαγής συντρόφων που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1971-1974. Έχουν επιλεγεί δέκα διαφορετικοί τίτλοι, με σημαντική όμως επιβάρυνση (κάθε τεύχος κοστίζει κατά μέσο όρο 59.00 δολάρια Η.Π.Α. με τα έξοδα αποστολής), αλλά η αγορά τους κρίνεται απαραίτητη.

Οι φωτογραφίες και οι ταινίες είναι φθηνότερες. Οι δεύτερες προέρχονται από άλλο προμηθευτή στη Δυτική Ακτή.

Η αγγλόφωνη βιβλιογραφία με θέμα την ανταλλαγή συντρόφων θα ενσωματωθεί στην πρώτη έκδοση του καταλόγου της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού», για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελετητών. Όσα βιβλία βρίσκονται διαθέσιμα στη Βιβλιοθήκη, θα σημειώνονται με αστερίσκο.

Μεμονωμένα άρθρα, διδακτορικές διατριβές και θέσεις που κατά διαστήματα εμφανίζονται στο Διαδίκτυο, έχουν τυπωθεί και δεθεί σε εύχρηστα τομίδια με τη μέθοδο της ενισχυμένης θερμοκόλλησης ή του πλαστικού σπιράλ.

Τελικά, όπως έλεγε η φίλη Σλάβιτσα, η
«αρχιέρεια της ακολασίας», η ανταλλαγή συντρόφων και το ομαδικό σεξ είναι τρόπος ζωής, με τον οποίο πολλοί άνθρωποι επικονωνούν μεατξύ τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου