Αναγνώστες

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

QUO VADIS HEDONISMUS - ΜΕΡΟΣ Γ΄





Η κτητικότητα, βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητο των Ελλήνων, αποτελεί, μαζί με τη ζήλια, τους δύο πιο σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες στην ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Κατά το διάστημα 30 Νοεμβρίου 2013 – 30 Απριλίου 2016 που διαχειριζόμουν μυστικές ομάδες στο facebook, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ζευγάρια swingers και μεμονωμένα άτομα που επιθυμούσαν να ενταχθούν στον υπό σύσταση «Κύκλο Ελλήνων Ηδονιστών». Όπως είχα επισημάνει από την πρώτη στιγμή, η φυσική παρουσία των υποψήφιων μελών ήταν απαραίτητη στον χώρο της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού». Συμπληρωματικά λειτούργησαν η συνομιλία και το Skype για μόνιμους κάτοικους στην περιφέρεια.

H ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων (swinging, mate swapping και παλαιότερα wife swapping)  κατατάσσεται στο ψυχαγωγικό σεξ και οι οπαδοί της διακρίνονται σε πέντε υποκατηγορίες, σύμφωνα με τον Αμερικανό μελετητή Charles Varni (1971): σκληροπυρηνικούς, εγωιστές, ψυχαγωγικούς, διαπροσωπικούς και κοινοβιακούς.  Στην Ελλάδα συναντώνται οι τρεις πρώτες κατηγορίες. Οι διαπροσωπικοί σπανίζουν (μόνο ένα ζευγάρι συνάντησα) και απουσιάζουν εντελώς οι κοινοβιακοί, γιατί αντίστοιχα κοινόβια δεν ευδοκίμησαν ποτέ στην επικράτεια.

Η πρώτη παρατήρηση, αναμενόμενη με βάση την ανατροφή που έχουμε λάβει από τους γονείς και την κοινωνία, είναι η κτητικότητα που μας χαρακτηρίζει. Είμαστε κτητικοί και εγωιστές σε όλες τις καθημερινές εκδηλώσεις, ακόμη περισσότερο στις σχέσεις μας. Αποκαλούμε το έτερον ήμισυ, όχι με το όνομά του, αλλά με το υποτιμητικό «ο άνδρας μου», η «γυναίκα μου».  Μέχρι τον εκσυγχρονισμό του Αστικού Κώδικα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το επίθετο του συζύγου και σε επίσημες και ανεπίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις συστήνονταν «ο κύριος και η κυρία Ηρακλέους Σίμου»!

Κατά τις συναντήσεις μου με ζευγάρια swingers σπάνια άκουγα «από εδώ ο σύζυγός μου Κωνσταντίνος και η σύζυγός μου Μαρία». Προτιμούσαν το απαξιωτικό «ο άνδρας μου», «η γυναίκα μου» με τονισμό στο «μου». Ο μέσος Έλληνας σύζυγος/σύντροφος θεωρεί το έτερο ήμισυ κτήμα του και η δύσμοιρη  υποχρεώνεται να υπακούει. Πολλές γυναίκες, προκειμένου να προστατεύσουν τον σύντροφό τους από παράνομες εξωσυζυγικές σχέσεις με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τη σταθερότητα του γάμου, συμφωνούν να συμμετέχουν σε ερωτικά παιχνίδια με βαριά καρδιά, ώστε να ελέγχουν τη δραστηριότητα του συζύγου!

Οι υποκατηγορίες των σκληροπυρηνικών και εγωιστικών swingers αποβλέπουν στην εκτόνωση των ορμών τους ή στην πραγμάτωση των φαντασιώσεών τους και χρησιμοποιούν τη σύζυγο ως μέσο για την επίτευξη του σκοπού τους. Ορισμένοι «διαλαλούν» τα σωματικά προσόντα της συζύγου ή τις δεξιότητές της στο ερωτικό παιχνίδι.  Παράδειγμα η τηλεφωνική επικοινωνία που είχα στις αρχές του 2014 με σύζυγο swinger o oποίος «διαφήμιζε»  το στοματικό σεξ της συζύγου του και πόσο ανάρπαστη γινόταν στα παιχνίδια! Βέβαια, απευθυνόταν σε εμένα και τη σύντροφό μου που είμαστε λάτρεις του στοματικού σεξ, αλλά ποτέ δεν συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο. Ο ίδιος όμως, σε άλλη περίπτωση, ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά άλλου άνδρα που αντιμετώπισε τη σύζυγό του με απαξιωτικό τρόπο. Έπεσε σε άλλο σκληροπυρηνικό που ενδιαφερόταν μόνο για την ικανοποίησή του.

Η εντύπωση που αποκόμισα καθολικά από τις συναντήσεις και συνομιλίες δεν ήταν και η καλύτερη. Η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων χαρακτηρίζεται από την ελεύθερη βούληση των παικτών και φυσικά τη συναίνεση. Ο καταναγκασμός του ενός από τον άλλο και η χρήση αθέμιτων μέσω έρχεται σε αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα. 

Η κτητικότητα δύσκολα αποβάλλεται και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο ερωτικό παιχνίδι. Αν και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, οι Έλληνες  swingers, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, συγχέουν την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων με τη στιγμιαία εκτόνωση των ορμών τους. Οι «πηδήκουλες» δυστυχώς αφθονούν στον ηδονισμό και στιγματίζουν με τη συμπεριφορά τους τον ευαίσθητο αυτό χώρο. Ηδονισμός χωρίς παιδεία δεν νοείται.

[Τελευταία ενημέρωση 29.05.2016/19.05]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου