Αναγνώστες

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «SEX WITH STRANGERS»




Οι ευρηματικοί παραγωγοί αδελφοί Ganz γνώριζαν προκαταβολικά ότι τέτοιου είδους ταινία θα τύχει ψυχρής υποδοχής από τους συντηρητικούς σινεφίλ και τους κριτικούς – εδώ εμφανίζονται διχασμένοι – για τη γλώσσα και τις πολλές σκηνές ερωτικού πάθους των ζευγαριών. Όμως τόλμησαν να παρουσιάσουν την αμερικανική εκδοχή του swinging ωμά και προκλητικά. Απογυμνωμένο το swinging από τις διαχρονικές αξίες του, από τη συντροφικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό στις επιθυμίες των παικτών, παύει να είναι λειτουργικό.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι οι γυναίκες συμμετέχουν στις ερωτικές συναντήσεις μάλλον απρόθυμα για να παρατηρούν τους σκληροπυρηνικούς συζύγους/σύντροφους τους. Καμια δεν ορθώνει το ανάστημά της και δεν εναντιώνεται στην πίεση που ασκείται απ’αυτούς.


Η μόνη ειλικρινής, κατά την άποψή μας, είναι η Shannon που ομολογεί δημόσια στο υδρομασάζ ότι θέλει να γαμήσει τον άνδρα της και δικαιολογημένα, γιατί αυτός αποσύρεται σε γειτονικό χώρο να «παίξει» με άλλη γυναίκα, όταν νωρίτερα όλοι παραδέχονταν ότι τα ζευγάρια έπρεπε να παίζουν στον ίδιο χώρο. Ένας κριτικός απομόνωσε τη φράση της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.
Η πιο κατασταλαγμένη Theresa ανησυχεί για το μέλλον της και καταφεύγει σε προσθετική στήθους, ώστε να είναι επιθυμητή από τους ερωτικούς σύντροφους της. Όμως κι αυτή πιέζεται από τον σύζυγό της, James, «να φουσκώσει» περισσότερο το στήθος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου