Αναγνώστες

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017: Η επέλαση των εξωσυζυγικών την άνοιξη του 2016 - Μέρος Α΄






Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες για τους ηθικούς αυτουργούς της απροσδόκητης επέλασης δεκάδων, ίσως εκατοντάδων, ζευγαριών στον χώρο των swingers την άνοιξη του 2015, παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα προς διερεύνηση.

Με εξαίρεση το ενδιαφέρον της παρουσιάστριας της εκπομπής «Σε Πρώτο Πλάνο» Κατερίνας Αντωνοπούλου (ΑΝΤ1) για τις εναλλακτικές μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς ή, όπως ήταν ο αρχικός τίτλος «ελευθερία στη σεξουαλική έκφραση», ενδείξεις για την επικείμενη «εισβολή» μεγάλου αριθμού ζευγαριών και «ζευγαριών» στο άγνωστο και καταφρονεμένο swinging δεν προϋπήρχαν. Ακόμη και τα πρωτοσέλιδα του σκανδαλοθηρικού Τύπου – αν και το σεξ γενικά ελκύει τον μέσο αναγνώστη – ήταν «σεμνά».
Ξαφνικά οι οπαδοί των εξωσυζυγικών σχέσεων αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο νέο άθλημα, όπως εμφανιζόταν από σχολιαστές σε δικτυακούς τόπους συζητήσεων (forum) που υποσχόταν απεριόριστο σεξ!

Ο Ηρακλής Α. Σίμος, μελετητής του διαχρονικού φαινομένου «swinging», παρομοίασε το σκηνικό ως εξής: στη μια όχθη ενός βατού ποταμού τα υποψήφια ζευγάρια συγκεντρώνουν τα αμαρτωλά ρούχα στο σακίδιο, πιάνονται από το χέρι, διασχίζουν τον ποταμό γυμνά και στην απέναντι όχθη φορούν λευκά μπουρνούζια με την ένδειξη «swingers». Πρόθυμοι swingerολόγοι προσφέρουν βραχιολάκια καρπού σε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και τη μακροχρόνια εμπειρία στην απιστία. Παρά τη μυστικότητα της επιχείρησης, μερικά ζευγάρια συνειδητοποιημένων παικτών από απόσταση παρακολουθούν έκπληκτα τον εξαγνισμό των «αμαρτωλών», κουνώντας το κεφάλι τους. Αρκετά αναφέρονται στα δεινά που έρχονται…

Οι φυσικοί αυτοργοί της μαζικής αυτής μετακίνησης δε φρόντισαν τουλάχιστο να μυήσουν τους νεοφερμένους στις διαχρονικές αξίες του swinging. Ότι το swinging είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ που συμπεριλαμβάνει και την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων, ότι είναι ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ σεξ και διέπεται από αρχές. Ενδεχομένως, να στόχευαν στα αποτελέσματα από τη θεαματική αύξηση της πελατείας των τριών μαγαζιών του χώρου και στη θετική στροφή της κοινής γνώμης για τις ευεργετικές επιπτώσεις του καλύτερου ερωτικού παιχνιδιού στον κόσμυ. Διαψεύστηκαν παταγωδώς στις προσδοκίες τους. Ζευγάρια που είχαν μάθει στις παράνομες σχέσεις και ήταν επιρρεπή στη σεξουαλική απιστία, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με τους όρους του σωστού swinging.

Ο σκανδαλοθηρικός Τύπος (Espressonews, Starpress, Freddo) άρπαξε την ευκαιρία που τόσο καιρό αναζητούσε: όργια, ανταλλαγές ζευγαριών σε βίλες, αχαλίνωτο σεξ. Μεγάλες πόλεις της περιφέρειας βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της καθοδηγούμενης επιχείρησης παραπληροφόρησης (Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες).

Σταδιακά, ο χώρος μετατράπηκε σε έναν απέραντο γαμηστρώνα στον οποίο προσέτρεχαν οι σεξουαλικά στερημένοι. Διογκώθηκαν απαξιωτικά φαινόμενα που καταδικάζονται διεθνώς, όπως η επί πληρωμή συνοδεία ανδρών και γυναικών σε μαγαζιά και ερωτικές συναντήσεις και ο αριθμός διαθέσιμων ανδρών (baladeur ή bull) κάθε ηλικίας με προσόντα, όταν το swinging αφορά ΜΟΝΟ ζευγάρια!

Το δεύτερο εξάμηνο του 2015 η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Το swinging εξισώθηκε με τη νόμιμη απιστία. Ο γείτονας ορεγόταν τη γειτόνισσα που κι αυτή αναζητούσε το διαφορετικό στη ζωή της. Έτσι φθάσαμε στο χείλος της αβύσσου. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου του καλύτερου ερωτικού παιχνιδιού στον κόσμο καθυστέρησε να υπογραφεί...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου