Αναγνώστες

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017


Με αφορμή την ανάρτηση των δέκα επικρατέστερων φωτογραφιών χρηστών για τον Εθνικό Μήνα Συναίνεσης που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα τη Βαλτιμόρη, National Coalition for Sexual Freedom (NCSF), επανερχόμαστε δριμύτεροι στο διαχρονικό πρόβλημα της συναίνεσης σε όλα τα στάδια της ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων.
Η συναίνεση είναι το Α και το Ω ενός επιτυχημένου παιχνιδιού με ένα ή περισσότερα ζευγάρια στον ίδιο πάντα χώρο. Η επιβεβαίωση είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια από τους συμπαίκτες μας, ενώ δεν αποκλείεται η ανάκλησή της σε περίπτωση μη τήρησης όσων συμφωνήθηκαν.  Το κρεβάτι πρέπει να είναι πεδίο συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης «θελω» και επιβολής της βούλησης του ισχυρότερου.

Η ελληνική πραγματικότητα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις ιδίως για εκείνους που αναζητούν συντροφικότητα, ενθάρρυνση και κατανόηση απο τους συμπαίκτες τους. Όταν όμως αυτοί στερούνται βασικές γνώσεις για το swinging και αποβλέπουν αποκλειστικά στη δική τους σαρκική ικανοποίηση, τότε το παιχνίδι μετατρέπεται σε αγγαρεία, «αφού βρεθήκαμε τουλάχιστο να ολοκληρώσουμε, παιδιά»

Η δικαιολογία ότι στο swinging επιτρέπονται τα πάντα δεν ευσταθεί. Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι θεωρούν το κρεβάτι πεδίο ανταγωνισμού που τέσσερις άνθρωποι δοκιμάζουν τις αντοχές τους και καταμετρούν οργασμούς. Χωρίς τη συναίνεση και τον διάλογο οι παίκτες χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Απτό παράδειγμα η σκηνή στο «Ace of Hearts» swing club στο Portland της πολιτείας  Oregon, όταν τέσσερα ζευγάρια για τις ανάγκες της ταινίας «Sex with Strangers» (2002) συμμετέχουν σε ομαδογαμία στο μικρό δωμάτιο του ημιωρόφου, αφού προηγουμένως είχαν διαγωνιστεί στο μπιλιάρδο με τις γυναίκες, μια ήδη γυμνη, να επιδεικνυουν το στήθος ή να ανασηκωνουν τη φούστσ τους, για να ενθαρρύνουν τους άνδρες παίκτες.

Στο μικρό δωμάτιο του ημιώροφου παρατηρούν την ερωτική τριάδα Calvin, Julie και Sara σε περιπτύξεις. Τελικά μπαίνουν, ο ένας πάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα η συνεύρεση να είναι δύσκολη. Ο James, σύζυγος της Theresa, εκνευρίζεται και αποχωρεί με τη δικαιολογία ότι το όλο σκηνικό είναι βαρετό προς έκπληξη του ζευγαριού που βρήκαν σε ιστότοπο swingers να «ψάχνονται» για την έννοια του βαρετού!

Η συναίνεση και η καλή επικοινωνία είναι τα κλειδιά για αλησμόνητες στιγμές στο swinging. Για να θυμηθούμε την αείμνηστη Linda Lovelace (1949-2002) που είχε δηλώσει στο ανδρικό περιοδικό «Playboy» (1973) ότι το swinging είναι μια συνάντηση της μεσαίας τάξης την Παρασκευή το βράδυ για δύο ώρες στο κρεβάτι, απλά γιατί είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου