Αναγνώστες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΟΥ!



Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, επισκέφθηκα τη δεύτερη κατά σειρά «ATHENA EROTICART: Τ
he Art Of Erotic Entertainment & Lifestyle Expo» έκθεση στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου (15-18/4/2016).

Έφθασα εκεί κατά τις 1.30 το μεσημέρι και ταλαιπωρήθηκα μέχρι να εντοπίσω ανοικτή είσοδο στο συγκρότημα. Τελικά, πέρασα μέσα από τον χώρο στάθμευσης, ανέβηκα τα σκαλιά και κατευθύνθηκα στην πίσω είσοδο. Οι συγκεντρωμένοι επισκέπτες διαμαρτυρήθηκαν στους άνδρες ασφαλείας για την ανεξήγητη καθυστέρηση στο άνοιγμα. Δεν δόθηκε ικανοποιητική εξήγηση, γιατί απλά στην Ελλάδα όλα γίνονται στο πόδι. Θα μπορούσε η διοργανώτρια εταρεία να είχε ενημερώσει την επίσημη ιστοσελίδα για την αλλαγή ώρας, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου.
 
Κατέβαλα 12.00€ και παρέλαβα το συνημμένο «πάσο εισόδου» χωρίς αρίθμηση, αντί θεωρημένου εισιτηρίου με τα στοιχεία των διοργανωτών, καθώς και τους όρους εισιτηρίου για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των επισκεπτών. Σοβαρή παράλειψη η έλλειψη καταλόγου εκθετών για την εύκολη αναζήτηση των περιπτέρων.

Η πρώτη εντύπωση που αποκόμισα από τον ημιώροφο όπου βρίσκονταν τα περισσότερα περίπτερα εκθετών, δεν ήταν και η καλύτερη.  Το υψηλό κόστος ενοικίασης περιπτέρου για ένα τετραήμερο, η έλλειψη διαθέσιμου ρευστού για την παραγωγή διαφημιστικού υλικού και η συγκυρία, απέτρεψαν γνωστά ονόματα της ερωτικής βιομηχανίας να λάβουν μέρος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία ξενοδοχείων ημιδιαμονής, με εξαίρεση τον «Όμιλο Ξενοδοχείων ΠΡΙΑΜΟΣ», αλυσίδες καταστημάτων ερωτικών ειδών, οι οποίες επιλέγουν την ηλεκτρονική διαφήμιση. Στον αντίποδα, παρατήρησα πολλά περίπτερα μικροεκθετών με είδη ένδυσης και υπόδησης κυριών, γλυκίσματα και είδη καθημερινής χρήσης (γλειφιτζούρια, παστάκια, πιάτα, κούπες, φαλλοκρατικά εμβλήματα κ.ά.).

Για τους τακτικούς επισκέπτες εκθέσεων με τις χαρακτηριστικές τσάντες, συλλέκτες διαφημιστικού υλικού, οι εκθέτες δεν διέθεταν ποικιλία φυλλαδίων.

Βρήκα τον αεικίνητο Θέμη, ιδιοκτήτη του κορυφαίου swing bar/club στην Ελλάδα,  να μοιράζει το διαφημιστκό του «2+2 Club» στους πρώτους επισκέπτες της έκθεσης και να απαντά στις ερωτήσεις τους. Ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός, δέχθηκε να φιλοξενήσει τους «Έλληνες Ηδονιστές» στο προσεγμένο περίπτερό του. Ήταν ικανοποιημένος από την προσέλευση ζευγαριών, το Σάββατο, 16 Απριλίου, ισχυριζόμενος ότι είχε υπερκαλύψει τα έξοδα συμμετοχής στην έκθεση.

Το περίπτερο είχε ένα μικρό τραπεζάκι και τέσσερις καρεκλες, μεγάλες έγχρωμες φωτογραφίες από εκδηλώσεις (βλέπε «Μάτια ερμητικά κλειστά») και το εμβληματικό σήμα στο βάθος. Αργότερα εμφανίστηκαν ο γιος του, Σωτήρης, και τα δύο κορίτσια, Ελένη και Μάρθα, κατάλληλα ντυμένα για την προβολή των δραστηριοτήτων του δημοφιλούς
swing club. Στο τραπεζάκι υπήρχαν σφηνάκια με λικέρ φρούτων!
 
Κατά την τετράωρη παραμονή μου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με επισκέπτες, στους οποίους έδωσα την κάρτα μου. Η πλειονότητα αγνοούσε τον όρο «swinging», αλλά ήξεραν την «παρτούζα» και τις «αλλαξοκωλιές»! Οι γυναίκες ήταν πιο δεκτικές στη λήψη του διαφημιστικού απ’ ό,τι οι σύντροφοί τους.  Μιλούσαν για ανταλλαγή ζευγαριών, ενώ ο σωστός όρος είναι «ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων». Μερικοί είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι το swing club είναι μικρό ξενοδοχείο με δωμάτια για συνεύρεση και η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων θεωρείται δεδομένη!

Στην τρίτη διοργάνωση της έκθεσης το 2017, οι «Έλληνες Ηδονιστές» θα έχουν δυναμική παρουσία με την προβολή των διεκδικήσεων και επιδιώξεων στον χώρο. Ήδη ετοιμάζεται μονόχρωμο μονόφυλλο μιας όψης σε ηλεκτρονική μορφή (pdf). Ετοιμάζεται επίσης και δεύτερο μονόχρωμο μονόφυλλο μιας όψης για τη «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» και τις πρωτότυπες βιβλιογραφικές εργασίες της.

Γενικη παρατήρηση για τους εκθέτες: η χρησιμοποίηση καλλίγραμμων ημίγυμνων υπάρξεων θηλυκού γένους, την οποία κατανοούμε.  Κατά διαστήματα «αφέντρα» με μανδύα και ημίγυμνη περιβολή περιέφερε το «κατοικίδιό» της, ημίγυμνο άνδρα με μάσκα, πνίχτη και αλυσίδα! Έναντι συμβολικού ποσού 5.00€ oι επισκέπτες παρακολουθούσαν παραστάσεις BDSM στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ημιωρόφου.

Υπήρχε και η αθηναϊκή  σχολή στυλοχορού με νεαρά κορίτσια που ανεβοκατέβαιναν στον στύλο, μάγοι, τυχερά παιχνίδια και ποικιλία ερωτικών βοηθημάτων, σκευασμάτων για άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, βιταμίνες,  κ.ο.κ. Τα πάντα στην υπηρεσία του σεξ!

Στον ισόγειο χώρο, ήταν εστιασμένο, όπως άλλωστε αναμενόταν, το ενδιαφέρον του κόσμου, για τις επαγγελματίες καλλιτέχνιδες του αισθησιακού χορού.

Ευχή της κοινότητας των
swingers είναι η κοινή εμφάνιση και των τριών swing bars σε ενιαίο χώρο σε μια από τις προσεχείς διοργανώσεις, με κατανομή των εξόδων συμμετοχής και προβολής των μαγαζιών. Όμως, ο σκληρός ανταγωνισμός, η μυστικοπάθεια και η διαφορετική αντίληψη περί swinging, δυσχεραίνουν την προσπάθεια αυτήν. Δυστυχώς, χρειάζεται πολλή δουλειά, ανοικτά μυαλά και άνθρωποι απαοφασισμένοι για την υπέρβαση στον χώρο του καλύτερου ερωτικού παιχνιδιού στον κόσμο.