Αναγνώστες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

HΘΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΩΝ-ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ CAP D'AGDE




3097390.jpg


Με αφορμή τη σημερινή ανάρτησή μας σχετικά με την παρουσίαση του Cap d'Agde από το δίαυλο Μ6 στη γαλλική τηλεόραση τον Αύγουστο 2011, επανερχόμαστε στον «πόλεμο» παραδοσιακών γυμνιστών, ηθικολόγων και γυμνοκρατών-ηδονιστών.

Οι πρώτοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου, συνεπικουρούμενοι από δημοτικούς συμβούλους της Agde,
προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηδονιστές και πανσεξουαλιστές από το Cap d’Agde. Ισχυρίζονται ότι τα όργια, η ακολασία και ο εκφυλισμός προσδίδουν κακό όνομα στην ευρύτερη περιοχή του Languedoc-Roussillon.

Δηλαδή μόνο το Cap d’Agde, η «πρωτεύουσα της ακολασίας»  ευθύνεται για την υποβάθμιση της περιοχής τους. Κλείνουν τα μάτια τους στα πολυάριθμα κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καταστήματα ερωτικών ειδών που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια κάθε χρόνο. Κλειστές λέσχες για παρτούζες, τρίο και ομαδικά πηδήματα φιλοξενούν οπαδούς αυτού του τρόπου ζωής ακόμη και μέσα στην πόλη της Agde!


Το Cap d’Agde ποτέ δεν υπήρξε «καθαρόαιμο» κέντρο παραθερισμού γυμνιστών. Απλά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του οι παραθεριστές συγκεντρώνονταν σε κλειστούς χώρους και έπαιζαν μεταξύ τους. Η συγκλονιστική εξομολόγηση της νεαρής, εποχικής υπαλλήλου σε μπαρ του κέντρου, που αναρτήσαμε την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 στο ιστολόγιο Γυμνοκρατία-Ηδονισμός [http://gymnismosgreece.blogspot.gr], δίνει την απάντηση στους ηθικολόγους. Η ίδια βιώσε με τη  αδελφή της τα ομαδικά παιχνίδια των γονιών της στο διαμέρισμα. Εκείνες έβλεπαν τηλεόραση και οι άλλοι...

Τώρα, ο Τύπος μιλάει για «φονταμελιστές» γυμνιστές και ασύδοτους, ακόλαστους γυμνοκράτες-ηδονιστές. Πηχυαίοι τίτλοι εξάπτουν τη φαντασία του αναγνωστικού κοινού για τα υποτιθέμενα όργια σε εικοσιτετράωρη βάση. Γυναίκες που πηδιούντιαι από το πρωί ώς το βράδυ αδιάντροπα και δείχνουν το μουνί τους στους παραθεριστές. Μα, κύριοι, οι παραθεριστές ενθουσιάζονται από το θέαμα και επιδοκιμάζουν τις κυρίες, αφού είναι ηδονιστές! Η επιδειξιομανία είναι κύριο χαρακτηριστικό του ηδονισμού.

Σε βιβλίο του 2011 που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων συνεργασία του καθηγητή Stephen L Ηarp του πανεπιστήμιου του Akron (OH) (1) εξετάζεται διεξοδικά η ανάπτυξη του Cap d’Agde. Στα μέσα της δεκαετίας του 90 ο τότε δήμαρχος της Agde, Regis Passerieux (1989-2001), προσπάθησε να επιβάλει την τάξη, καθιερώνοντας τις έφιππες περιπολίες αστυνομικών και την πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας που είχε ατονήσει, αλλά απειλήθηκε η ζωή του! Από ποιους; Προφανώς από τα οργανωμένα συμφέροντα του σεξ!

Τελικά, μαύρα σύννεφα σκεπάζουν τον ουρανό της «πρωτεύουσας της ακολασίας». Άγνωστες, υπερφυσικές δυνάμεις απειλούν τους πάντες και τα πάντα! Τώρα τελευταία έχει προστεθεί στη γαλλική γλώσσα ο όρος
«libertinophobie!».

Την περίοδο 2007/2008 άγνωστοι εμπρηστές πυρπόλησαν τρία κέντρα διασκέδασης ηδονιστών, μεταξύ των οποίων το «Le Glamour» και το «Le Τantra» (γιατί άραγε, ζήλεψαν την επιτυχία τους). Ποτέ δεν βρέθηκαν οι ένοχοι. Οι εμπρησμοί αποδόθηκαν από τον Τύπο στους «φονταμελιστές» γυμνιστές. Ποιοι είναι αυτοί; Κατηγορήθηκαν επίσης οι ηδονιστές.(2) Το τι γίνεται στα κλειστά διασκέδασης ηδονιστών δεν αφορά τους άλλους παραθεριστές, εκτός αν θέλουν να μπουν κι αυτοί μέσα!

Το 2008 επαναλειτούργησε το «Le Glamour» και έκανε εκείνη την εκδήλωση προβολής του στην κεντρική παραλία με τις λευκοντυμένες Εστιάδες και τους συνοδούς τους που φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Δοκίμασέ με!» με την ανοχή της αστυνομίας! Εκδήλωση με σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο σε επίσημη παραλία γυμνιστών!

Το Cap d’Agde, όπως και πολλά άλλα κέντρα παραθερισμού γυμνιστών στρέφονται προς νέες κατηγορίες πελατών. Οι παραδοσιακοί γυμνιστές μειώνονται σε σταθερή βάση χρόνο με το χρόνο. Έρχονται τώρα οι γυμνοκράτες-ηδονιστές, ο αριθμός των οποίων, με πρόχειρους υπολογισμούς, υπερβαίνει τα 2.000.000 μόνο σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Κατά την παραμονή μας στο Cap d’Agde θα επιχειρήσουμε να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους των δύο κέντρων διασκέδασης μήπως βρούμε άκρη με τους «εμπρησμούς». Ψάχνουμε επίσης να εντοπίσουμε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση με τις Εστιάδες που προκάλεσε αίσθηση στο κοινό.

Σημειώσεις
:
(1) Stephen L. Harp (2011), "The Naked City” of Cap d’Agde: European Nudism and Tourism in Postwar France,” in Eric G.H. Zuelow’s Touring Beyond the Nation:
Α Transnational European History, Farnham and Burlington, VT: Ashgate Publishing Limited, 37-58pp.

(2) «Bιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» (2013), φάκελος αποκομμάτων ελληνικού και διεθνούς Τύπου για το ΚΠΓ Cap d’Agde. Νέα αποκόμματα Τύπου προστίθενται συνεχώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου